Țânțari cu virusul West Nile au fost depistați în patru sectoare din Capitală. Bucureștenii spun că sunt speriați și încearcă să se apere cum pot.
Țânțari cu virusul West Nile au fost depistați în patru sectoare din București. Ultimele probe pozitive au fost depistate în Sectorul 3 de experții de la Institutul Cantacuzino care monitorizează situația.
Primăria Capitalei spune că a început să intensifice tratamentele în zonele cu probleme.
Alertă în București. Țânțari cu virusul West Nile depistați în 4 Sectoare. Cum te aperi?
Bucureștenii sunt speriați însă medicii ne sfătuiesc însă să nu intrăm în panică, mai ales că nu toți cei înțepați iau boala sau fac o formă severă.
În foarte puține cazuri apar simptomele: dureri de cap, greață, febră sau dureri musculare.
„Este obligatoriu și pe de altă parte ca măsuri de prevenire, nefiind o boală vaccinabilă până în acest moment, cea mai bună metodă de prevenire este să evităm înțepăturile, dar prin utilizarea tuturor metodelor cunoscute. Da, dezinsecție, atât în spațiile verzi, cât și afară, vreau să spun, cât și în casă, prin utilizarea de metode cunoscute antițânțari, tot felul de repalent-uri. Deci astea-s cele care ne țin, ne țin la distanță de această boală.”, a spus Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală, potrivit Digi 24.
Aceasta a precizat că în cazul în care apar semne de boală, dureri mari de cap, febră, vărstăuri, stare proastă, dureri musculare, atunci este bine ca persoană cu simptome să meargă la doctor.
Primăria Capitalei spune că firma de ecoigienizare a intervenit deja cu soluții suplimentare împotriva țânțarilor unde a găsit probe pozitive de West Nile.
Vineri, edilul Capitalei Nicușor Dan, a anunțat că Primăria Capitalei a început să intervină cu tratamente suplimentare de combatere a ţânţarilor adulţi, pentru diminuarea pericolului infectării cu virusul West Nile. Potrivit INSP, din data de 3 iunie, a fost înregistrat un caz de infectare cu acest virus în Bucureşti.
Sursă expresspress.ro